Британци протестираха докато Лиз Тръс произнасяше първата си реч. Новият премиер

...
Британци протестираха докато Лиз Тръс произнасяше първата си реч. Новият премиер
Коментари Харесай

Британци протестираха докато Лиз Тръс произнасяше първата си реч

Британци стачкуваха до момента в който Лиз Тръс произнасяше първата си тирада. Новият министър председател бе назначен по-рано през днешния ден. Тя даде обещание доста на британците, само че до момента в който говореше пред " Даунинг стрийт 10 ", по близките улици стачкуващи скандираха протестни лозунги и пускаха мощна музика, включително и песента " Mad World ", съобщи ДПА, представена от Българска национална телевизия. Всичко това можеше да се чуе и до момента в който Тръс говореше.

В края на речта си Тръс се усмихна и помаха на публицистите и на парламентаристите от нейната партия, пристигнали да изслушат словото ѝ и бе бурно приветствана от депутатите.

Същевременно говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че по-късно американският президент Джо Байдън ще се обади по телефона на Тръс, съобщи Фран прес.

" С неспокойствие чакам да задълбочим специфичната връзка сред нашите две страни и да работим в тясно съдействие по международните провокации ", написа пък Байдън в Туитър.

Говорителката на Белия дом сподели, че има един въпрос, който внася ужас в тази специфична връзка. Байдън постоянно е бил явен по отношение на непрекъснатия си интерес към Северна Ирландия. " Нашият приоритет си остава да съхраним постигнатото от съглашението за Разпети петък и да запазим мира, стабилността и просперитета на Северна Ирландия ", акцентира тя, визирайки контракта от 1998 година, поставил завършек на спора в Северна Ирландия.

Тръс желае обаче да пренапише протокола за Северна Ирландия, допълващ контракта за Брекзит сред Лондон и Брюксел. Съединени американски щати постоянно са поставяли като изискване за комерсиално съглашение с Обединеното кралство спазването на този текст, който планува отворена градина с Република Ирландия, отбелязва Франс прес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР